Örtig fisk i ugn.
Ugn: 200 grader
4 portioner
1 kg potatis
300 g frysta tinade haricots verts
4 torskryggfilèer (à ca 150 g)
finrivet skal av 1 citron
pressad saft av 1/2 citron
2 msk olivolja
3/4 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 dl crème fraiche
1 dl vatten
1 kruka hackad basilika
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
3. Lägg haricots vertsen i en ugnsform och lägg fiskbitarna i mitten.
4. Riv och pressa citron över fisken och ringla över olivoljan. Salta och peppra.
5. Blanda crème fraiche med vatten och basilika och häll över fisken.
6. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

Har lärt mej att inte förlita mej på tiden som står i receptet när man ska tillaga fisk. Mina torskbitar behövde mer tid.