Genom Camillas ögon

Örtig fisk i ugn.

Publicerad 2015-04-24 19:09:03 i Recept,

Ugn: 200 grader
 
4 portioner
 
1 kg potatis
300 g frysta tinade haricots verts
4 torskryggfilèer (à ca 150 g)
finrivet skal av 1 citron
pressad saft av 1/2 citron
2 msk olivolja
3/4 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar 
2 dl crème fraiche
1 dl vatten
1 kruka hackad basilika 
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
3. Lägg haricots vertsen i en ugnsform och lägg fiskbitarna i mitten.
4. Riv och pressa citron över fisken och ringla över olivoljan. Salta och peppra.
5. Blanda crème fraiche med vatten och basilika och häll över fisken.
6. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.
Har lärt mej att inte förlita mej på tiden som står i receptet när man ska tillaga fisk. Mina torskbitar behövde mer tid. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

En liten inblick om vem jag är: Jag heter Camilla och på körkortet står det att jag har passerat 30 men känner mej som 25 och vägrar att bli äldre. Älskar mitt jobb som förskollärare och måndagsångest är något som jag aldrig får. Tycker om att fotografera på min lediga tid, träna är något som går i perioder, musik hade jag inte klarat mej utan och resa vill jag göra mycket mera. Moder natur är det viktigaste vi har så försöker vara rädd om henne så mycket jag kan. Jag är demivegetarian på grund av att jag inte vill riskera att sponsra dålig djurhållning. ”Ärlighet varar längst” och ”Nederlagen är alltid tillfälliga” är några av alla kloka ord som jag bär med mej. Jag är dessutom övertygad om att jag varit hippie i mitt förra liv.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela