Genom Camillas ögon

Mandel och ostgratinerade rödbetor.

Publicerad 2015-03-01 21:00:00 i Recept,

Tid: 30 min (tog 1 timme och 20 minuter för mej, en orsak var för att mina rödbetor tog 30 minuter på sej att bli mjuka och inte 15 minuter som det stod i receptet)
Ugn: 200 grader
6 bufféportioner (ganska lagom till 4 vanliga portioner)

1 kg små rödbetor

1 dl skalad mandel
1 1/2 msk balsamvinäger
1 msk flingsalt
1/2 tsk svartpeppar
1 1/2 dl riven ost (jag tog mer, man kan aldrig få för mycket ost =) )
1 msk olivolja

Gör såhär:

1. Koka rödbetorna mjuka, ca 15 minuter (som sagt, mina tog 30 minuter). Hacka mandeln grovt.
2. Skala rödbetorna med händerna (!?! Vet inte hur man lyckas skala dom med händerna, jag skrapade av skalet med en kniv). Skalet lossnar lätt när de är färdigkokta. Skär rödbetorna i bitar och lägg dem i en gratängform.
3. Häll över vinäger, salt, peppar, ost och mandel. Ringla på olivolja. Gratinera i ugnen 10 minuter.

Jag vet inte riktigt vad jag tyckte om vinägern.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

En liten inblick om vem jag är: Jag heter Camilla och på körkortet står det att jag har passerat 30 men känner mej som 25 och vägrar att bli äldre. Älskar mitt jobb som förskollärare och måndagsångest är något som jag aldrig får. Tycker om att fotografera på min lediga tid, träna är något som går i perioder, musik hade jag inte klarat mej utan och resa vill jag göra mycket mera. Moder natur är det viktigaste vi har så försöker vara rädd om henne så mycket jag kan. Jag är demivegetarian på grund av att jag inte vill riskera att sponsra dålig djurhållning. ”Ärlighet varar längst” och ”Nederlagen är alltid tillfälliga” är några av alla kloka ord som jag bär med mej. Jag är dessutom övertygad om att jag varit hippie i mitt förra liv.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela