Genom Camillas ögon

Lax med knaprigt nöttäcke

Publicerad 2015-03-08 20:31:17 i Recept,

Tid: 25 min (tog en timme för mej, hade glömt ta upp laxen från frysen)
Ugn: 200 grader
4 portioner

500 g laxfilé

1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 msk olivolja
2 msk dijonsenap
1 dl grovhackade valnötter
1/2 dl grovhackade pumpakärnor

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen i en ugnsform och krydda med salt och peppar.
2. Blanda olivolja och senap med nöt- och fröhacket. Täck laxen med smeten.
3. Stek mitt i ugnen 20-25 minuter till en innertemperatur på 50-52 grader.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

En liten inblick om vem jag är: Jag heter Camilla och på körkortet står det att jag har passerat 30 men känner mej som 25 och vägrar att bli äldre. Älskar mitt jobb som förskollärare och måndagsångest är något som jag aldrig får. Tycker om att fotografera på min lediga tid, träna är något som går i perioder, musik hade jag inte klarat mej utan och resa vill jag göra mycket mera. Moder natur är det viktigaste vi har så försöker vara rädd om henne så mycket jag kan. Jag är demivegetarian på grund av att jag inte vill riskera att sponsra dålig djurhållning. ”Ärlighet varar längst” och ”Nederlagen är alltid tillfälliga” är några av alla kloka ord som jag bär med mej. Jag är dessutom övertygad om att jag varit hippie i mitt förra liv.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela