Tid 20 minuter (rödbetorna och dessa biffar tog sammanlagt nästan 2 timmar att göra)
4 portioner
2 paket á 380 g kidneybönor
1/2 finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 ägg
2 tsk mald spiskummin
1/2 kruka koriander
1/2 dl potatismjöl
1 tsk salt och nymald svartpeppar efter smak
Olivolja till stekning
Gör såhär:
1. Häll av bönorna i ett durkslag. Skölj dem. Lägg bönor, lök och vitlök i en matberedare (det gick lika bra med en stavmixer). Knäck i ägget och tillsätt spiskummin. Hacka koriandern.
2. Mixa snabbt till en grov smet. Blanda i potatismjöl, salt och peppar. Forma till ca 8 biffar med blöta händer och stek genast i olja i het panna, ca 2 minuter på varje sida. (forma och forma.. blev mer en klutt i stekpannan som jag lyckades platta till.)
När jag började arbeta med koriandern märkte jag att jag inte är så förtjust i denna krydda. Kommer undvika maträtter med koriander i fortsättningen. Är också tveksam till att biffarna ska vara kletiga inuti. Borde kanske ha steks längre.
Kommentarer
Om
En liten inblick om vem jag är:
Jag heter Camilla och på körkortet står det att jag har passerat 30 men känner mej som 25 och vägrar att bli äldre. Älskar mitt jobb som förskollärare och måndagsångest är något som jag aldrig får. Tycker om att fotografera på min lediga tid, träna är något som går i perioder, musik hade jag inte klarat mej utan och resa vill jag göra mycket mera. Moder natur är det viktigaste vi har så försöker vara rädd om henne så mycket jag kan. Jag är demivegetarian på grund av att jag inte vill riskera att sponsra dålig djurhållning. ”Ärlighet varar längst” och ”Nederlagen är alltid tillfälliga” är några av alla kloka ord som jag bär med mej. Jag är dessutom övertygad om att jag varit hippie i mitt förra liv.