Genom Camillas ögon

Lasagne med sojafärs.

Publicerad 2015-07-22 12:47:01 i Recept,

4-6 portioner
 
ca 10 lasagneplattor
 
Sojafärsen:
2 hackade gula lökar
300 g sojafärs
1 msk smör
1 förp krossade tomater, 400 g
2 msk tomatpurè
2 grönsaksbuljongtärningar 
2 tsk torkad basilika eller oregano
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
 
Ostsås:
2 msk smör
4 msk vetemjöl
7 dl mjölk
3 dl riven lagrad ost
salt
 
Gör såhär:
1. Fräs lök och färs i smör under omrörning. Tillsätt krossade tomater, tomatpurè, buljongtärningar, örter och pressad vitlök. 
2. Koka under lock på svag värme i 10 minuter. Späd ev med lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
3. Ostsås: Smält smöret i en kastrull. Rör i mjölet och späd med mjölken lite i taget. Koka upp under omrörning, sänk värmen och koka ca 5 minuter. Rör ner 2 dl av osten och smaka av med salt. Bred ut hälften av ostsåsen i en djup, ugnssäker form (ca 20x30 cm).
4. Varva plattorna i tre lager med sojafärsen i de två mellanlagren. Bred ut resten av ostsåsen överst. 
5. Strö över resten av osten. Gratinera mitt i ugnen ca 30 minuter.
Jag gjorde felet att inte smaka av sojafärssåsen innan jag saltade så min lasagne blev ganska salt. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

En liten inblick om vem jag är: Jag heter Camilla och på körkortet står det att jag har passerat 30 men känner mej som 25 och vägrar att bli äldre. Älskar mitt jobb som förskollärare och måndagsångest är något som jag aldrig får. Tycker om att fotografera på min lediga tid, träna är något som går i perioder, musik hade jag inte klarat mej utan och resa vill jag göra mycket mera. Moder natur är det viktigaste vi har så försöker vara rädd om henne så mycket jag kan. Jag är demivegetarian på grund av att jag inte vill riskera att sponsra dålig djurhållning. ”Ärlighet varar längst” och ”Nederlagen är alltid tillfälliga” är några av alla kloka ord som jag bär med mej. Jag är dessutom övertygad om att jag varit hippie i mitt förra liv.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela