Genom Camillas ögon

Basilikagratäng.

Publicerad 2015-07-31 21:33:25 i Recept,

4 portioner
 
ca 400 g valfritt vegokött, t.ex. sojabitar, vegobitar eller fast tofu
6 soltorkade tomater
1 kruka basilika 
1 msk dijonsenap
2 vitlöksklyftor
2 dl naturell yoghurt
2 dl grädde
1/2 msk flytande grönsaksbuljong
salt
svartpeppar
ev 2dl riven ost
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Stek vegoköttet i lite olja tills det får en fin färg. Sprid ut i botten av en gratängform.
3. Sär de solmogna tomaterna i mindre bitar och hacka basilikan fint.
4. Blanda ihop med dijonsenap, rivna vitlöksklyftor, yoghurt, grädde, grönsaksbuljong, salt och svartpeppar i en skål. Häll över vegoköttet. Toppa eventuellt med riven ost.
5. Gratinera i 20 minuter tills allt får fint med färg. Servera gratängen tillsammans med pasta, råris, hirs, quinoa eller en god sallad.
 
Mums! Detta var väldigt gott. Idag hade jag, förutom den egenodlade spenaten, även sockerärtor från egna landet. =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

En liten inblick om vem jag är: Jag heter Camilla och på körkortet står det att jag har passerat 30 men känner mej som 25 och vägrar att bli äldre. Älskar mitt jobb som förskollärare och måndagsångest är något som jag aldrig får. Tycker om att fotografera på min lediga tid, träna är något som går i perioder, musik hade jag inte klarat mej utan och resa vill jag göra mycket mera. Moder natur är det viktigaste vi har så försöker vara rädd om henne så mycket jag kan. Jag är demivegetarian på grund av att jag inte vill riskera att sponsra dålig djurhållning. ”Ärlighet varar längst” och ”Nederlagen är alltid tillfälliga” är några av alla kloka ord som jag bär med mej. Jag är dessutom övertygad om att jag varit hippie i mitt förra liv.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela