Basilikagratäng.
4 portioner
ca 400 g valfritt vegokött, t.ex. sojabitar, vegobitar eller fast tofu
6 soltorkade tomater
1 kruka basilika
1 msk dijonsenap
2 vitlöksklyftor
2 dl naturell yoghurt
2 dl grädde
1/2 msk flytande grönsaksbuljong
salt
svartpeppar
ev 2dl riven ost
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Stek vegoköttet i lite olja tills det får en fin färg. Sprid ut i botten av en gratängform.
3. Sär de solmogna tomaterna i mindre bitar och hacka basilikan fint.
4. Blanda ihop med dijonsenap, rivna vitlöksklyftor, yoghurt, grädde, grönsaksbuljong, salt och svartpeppar i en skål. Häll över vegoköttet. Toppa eventuellt med riven ost.
5. Gratinera i 20 minuter tills allt får fint med färg. Servera gratängen tillsammans med pasta, råris, hirs, quinoa eller en god sallad.

Mums! Detta var väldigt gott. Idag hade jag, förutom den egenodlade spenaten, även sockerärtor från egna landet. =)