Genom Camillas ögon

Pasta rosso med vitlöksfrästa champinjoner.

Publicerad 2015-02-08 21:05:00 i Recept,

Tid 25 min (??? Det ska kokas i 20 minuter så vet inte riktigt hur de lyckas få ihop resten på 5 min. Så snabb är inte jag. För mej tog det över 1 timme.)
4 portioner

320 g spagetti

1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
5 grovrivna morötter
2 msk rapsolja
500 g krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl crème fraiche
200 g champinjoner
Smör och vitlök
Salt och svartpeppar
Ev färsk oregano eller basilika

Gör såhär:

1. Stek lök, vitlök och morot i rapsolja. Tillsätt krossade tomater, buljongtärning och crème fraiche. Låt koka i 15-20 min.
2. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Ansa och skär svampen i kvartar. Hetta upp en stekpanna och låt svampen steka tills den börjar bli lite torr. Tillsätt en klick smör och lite finhackad vitlök. Stek några minuter. Salta och peppra.
3. Mixa såsen slät med stavmixer. Servera till den nykokta pastan. Toppa med svamp och ev oregano.

Champinjonen var nog mest till för garnering men jag hade gärna haft minst dubbelt så mycket till.

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-02-08 21:24:41

Mums mums. Jättegott!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

En liten inblick om vem jag är: Jag heter Camilla och på körkortet står det att jag har passerat 30 men känner mej som 25 och vägrar att bli äldre. Älskar mitt jobb som förskollärare och måndagsångest är något som jag aldrig får. Tycker om att fotografera på min lediga tid, träna är något som går i perioder, musik hade jag inte klarat mej utan och resa vill jag göra mycket mera. Moder natur är det viktigaste vi har så försöker vara rädd om henne så mycket jag kan. Jag är demivegetarian på grund av att jag inte vill riskera att sponsra dålig djurhållning. ”Ärlighet varar längst” och ”Nederlagen är alltid tillfälliga” är några av alla kloka ord som jag bär med mej. Jag är dessutom övertygad om att jag varit hippie i mitt förra liv.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela