Genom Camillas ögon

Fetaostbakad lax med zucchini.

Publicerad 2015-02-01 20:57:51 i Recept,

4 portioner
Tid: 25 min
Ugn: 200 grader

600 g laxfilé

150 g smulad fetaost (eftersom jag älskar vitlök så tog jag fetaost med vitlökssmak)
1 zucchini i stavar
1 msk olivolja
Salt och svartpeppar

Till servering:

Klyftpotatis, quinoa eller ris (jag valde klyftpotatis)

Gör såhär:

1. Lägg laxen i en ugnsform. Skär några snitt i fisken och tryck ner osten så gott det går.
2. Fördela zucchinin runt om laxen och ringla över olja. Salta och peppra.
3. Tillaga laxen mitt i ugnen ca 15 min. Använd gärna stektermometer, laxen är perfekt vid 52 grader.

Jag testade även att ha jordärtskocka till som jag aldrig smakat innan. Väldigt gott. Skalade dom, skar de i bitar och la in de i ugnen 5 minuter före klyftpotatisen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

En liten inblick om vem jag är: Jag heter Camilla och på körkortet står det att jag har passerat 30 men känner mej som 25 och vägrar att bli äldre. Älskar mitt jobb som förskollärare och måndagsångest är något som jag aldrig får. Tycker om att fotografera på min lediga tid, träna är något som går i perioder, musik hade jag inte klarat mej utan och resa vill jag göra mycket mera. Moder natur är det viktigaste vi har så försöker vara rädd om henne så mycket jag kan. Jag är demivegetarian på grund av att jag inte vill riskera att sponsra dålig djurhållning. ”Ärlighet varar längst” och ”Nederlagen är alltid tillfälliga” är några av alla kloka ord som jag bär med mej. Jag är dessutom övertygad om att jag varit hippie i mitt förra liv.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela