Genom Camillas ögon

Spenatsoppa med lättkokt ägghalva.

Publicerad 2015-08-14 20:44:22 i Recept,

4 portioner
 
1 paket djupfryst bladspenat (400 g)
1 gul lök
2 msk smör till pannan
2 msk vetemjöl
1 liter vatten
2 tärningar grönsaksbuljong 
2 dl vispgrädde
1 krm riven muskotnöt 
salt
svartpeppar
 
2-4 lättkokta ägghalvor
 
Gör såhär:
1. Koka äggen i 4-5 minuter. Skala dem innan de hunnit kallna helt.
2. Halvtina spenaten och grovhacka den.
3. Skala och finhacka löken.
4. Hetta upp smöret i en panna och fräs lök och spenat i 3-4 minuter på inte allt för hög värme och utan att löken tar färg.
5. Pudra över vetemjölet och rör om.
6. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt sjuda sakta under lock i 7-8 minuter.
7. Mixa soppan slät.
8. Tillsätt grädden och smaka av med fint riven muskotnöt, salt och nymalen svartpeppar. 
9. Dela de skalade äggen och servera 1-2 ägghalvor i varje soppskål. Ha gärna ett gott bröd till.
Spenatsoppa är gott men jag tycker fortfarande det är svårt att smaka av med salt och peppar. Denna gången kom det i lite mycket svartpeppar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

En liten inblick om vem jag är: Jag heter Camilla och på körkortet står det att jag har passerat 30 men känner mej som 25 och vägrar att bli äldre. Älskar mitt jobb som förskollärare och måndagsångest är något som jag aldrig får. Tycker om att fotografera på min lediga tid, träna är något som går i perioder, musik hade jag inte klarat mej utan och resa vill jag göra mycket mera. Moder natur är det viktigaste vi har så försöker vara rädd om henne så mycket jag kan. Jag är demivegetarian på grund av att jag inte vill riskera att sponsra dålig djurhållning. ”Ärlighet varar längst” och ”Nederlagen är alltid tillfälliga” är några av alla kloka ord som jag bär med mej. Jag är dessutom övertygad om att jag varit hippie i mitt förra liv.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela