Spenatsoppa med lättkokt ägghalva.
4 portioner
1 paket djupfryst bladspenat (400 g)
1 gul lök
2 msk smör till pannan
2 msk vetemjöl
1 liter vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
2 dl vispgrädde
1 krm riven muskotnöt
salt
svartpeppar
2-4 lättkokta ägghalvor
Gör såhär:
1. Koka äggen i 4-5 minuter. Skala dem innan de hunnit kallna helt.
2. Halvtina spenaten och grovhacka den.
3. Skala och finhacka löken.
4. Hetta upp smöret i en panna och fräs lök och spenat i 3-4 minuter på inte allt för hög värme och utan att löken tar färg.
5. Pudra över vetemjölet och rör om.
6. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt sjuda sakta under lock i 7-8 minuter.
7. Mixa soppan slät.
8. Tillsätt grädden och smaka av med fint riven muskotnöt, salt och nymalen svartpeppar.
9. Dela de skalade äggen och servera 1-2 ägghalvor i varje soppskål. Ha gärna ett gott bröd till.

Spenatsoppa är gott men jag tycker fortfarande det är svårt att smaka av med salt och peppar. Denna gången kom det i lite mycket svartpeppar.