Genom Camillas ögon

Spansk gryta med kikärter och chorizo.

Publicerad 2015-08-10 19:46:19 i Recept,

4 portioner
 
400 g vegansk chorizo eller annan stark korv
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 dl vitt vin
2 burkar kikärter á 400 g (ca 6 dl kokta)
2 burkar krossade tomater á 400 ml
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk torkad oregano
1 msk finhackad persilja, fryst går bra
salt
svartpeppar
 
Gör såhär:
1. Skiva chorizon och stek den gyllene i lite olivolja. 
2. Hacka gul lök, vitlöksklyftor och paprika fint. Låt steka med chorizon i några minuter. Häll på vinet och låt koka in.
3. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem i kallt vatten. Rör ner kikärter, krossade tomater, buljongtärning, oregano och persilja. Låt puttra på i 5 minuter.
4. Smaka av med salt och svartpeppar.
5. Servera med ett gott bröd.
 
Tyvärr så hade de ingen chorizo eller annan stark korv i affären så det fick bli sojakorv. Tror grytan hade blivit mer spännande med lite kryddigare smak. Eftersom jag inte är en vindrickare så blev det inget vin heller. Jag var så sugen på pasta så det fick bli det istället för bröd och det funkade bra. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

En liten inblick om vem jag är: Jag heter Camilla och på körkortet står det att jag har passerat 30 men känner mej som 25 och vägrar att bli äldre. Älskar mitt jobb som förskollärare och måndagsångest är något som jag aldrig får. Tycker om att fotografera på min lediga tid, träna är något som går i perioder, musik hade jag inte klarat mej utan och resa vill jag göra mycket mera. Moder natur är det viktigaste vi har så försöker vara rädd om henne så mycket jag kan. Jag är demivegetarian på grund av att jag inte vill riskera att sponsra dålig djurhållning. ”Ärlighet varar längst” och ”Nederlagen är alltid tillfälliga” är några av alla kloka ord som jag bär med mej. Jag är dessutom övertygad om att jag varit hippie i mitt förra liv.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela