Spansk gryta med kikärter och chorizo.
4 portioner
400 g vegansk chorizo eller annan stark korv
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 dl vitt vin
2 burkar kikärter á 400 g (ca 6 dl kokta)
2 burkar krossade tomater á 400 ml
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk torkad oregano
1 msk finhackad persilja, fryst går bra
salt
svartpeppar
Gör såhär:
1. Skiva chorizon och stek den gyllene i lite olivolja.
2. Hacka gul lök, vitlöksklyftor och paprika fint. Låt steka med chorizon i några minuter. Häll på vinet och låt koka in.
3. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem i kallt vatten. Rör ner kikärter, krossade tomater, buljongtärning, oregano och persilja. Låt puttra på i 5 minuter.
4. Smaka av med salt och svartpeppar.
5. Servera med ett gott bröd.

Tyvärr så hade de ingen chorizo eller annan stark korv i affären så det fick bli sojakorv. Tror grytan hade blivit mer spännande med lite kryddigare smak. Eftersom jag inte är en vindrickare så blev det inget vin heller. Jag var så sugen på pasta så det fick bli det istället för bröd och det funkade bra.