Panerad tofu med blomkålspuré.
4 portioner
200 g naturell tofu (Kände att det var för lite om det skulle räcka till 4 portioner. Köpte 2 st ekologiska SoFine tofu á 250 g och fick det att räcka till 3 portioner)
1 dl vetemjöl
1 ägg
2 dl panko-ströbröd (Blev väldigt mycket över. Hade nog räckt med 1 dl)
1/2 salt
ev. 1 tsk curry
Blomkålspuré
1 kg blomkål
2 msk smör
1 dl grädde
ev 2 dl finriven parmesan
salt
Gör såhär:
1. Blomkålspuré: Skär blomkål i bitar och koka mjuk i saltat vatten.
2. Häll av vattnet från blomkålen och klicka i smör. Tillsätt grädde och ev parmesan och mixa till en slät puré med en stavmixer. Smaka av med salt.
3. Skär tofun i 1 cm tjocka skivor. Doppa skivorna först i mjöl sedan i lättvispad ägg och sist i ströbröd blandat med salt och ev curry.
4. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek tofun gyllene på båda sidorna. Låt rinna av på hushållspapper.

Blomkålspurén var väldigt god.
Det finns väldigt många olika sorters tofu, en värld som jag inte är kunnig i. Den sorten jag valde var kanske inte det bästa alternativet att panera? Tur att jag hade chili i annars hade det inte smakat så mycket och konsistensen var inge hit. Tror det är godare att ha tofun i en marinad eller tillsammans med någon sås med mycket smak. I en gryta eller liknande.