Zucchinibiffar med parmesan och Yoghurtsås med sweetchili
4 portioner
2 zucchinier (ca 600g)
3 salladslökar
1 finhackad röd chili (ja jag vågade mej på chili denna gången)
150 g parmesanost, riven (okej då, parmesanost är väldigt gott)
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl panko eller vanligt ströbröd
2 tsk torkad oregano
1 tsk salt
ca 1 dl olivolja till stekning
Gör såhär:
1. Riv zucchini grovt på rivjärn. Sprid ut den på en plåt och salta lätt. Låt stå några minuter och krama sedan ur så mycket vätska som möjligt.
2. Hacka salladslöken fint. Blanda zucchini med salladslök, chili, parmesan, ägg, mjöl, ströbröd, oregano och salt till en jämn smet.
3. Värm oljan i en stekpanna. Klicka ut ca 12 biffar i omgångar och stek dem 3 - 4 minuter på varje sida.
Servera gärna med ris eller bulgur, tomater och en kall yoghurtsås.
Yoghurtsås med sweetchili:
Rör ner 1/2 dl sweet chilisås i 2 dl matyoghurt.

Väldigt goda biffar. Hade gått bra med en naturell sås också om man nu inte är väldigt förtjust i chili.