Genom Camillas ögon

Zucchinibiffar med parmesan och Yoghurtsås med sweetchili

Publicerad 2015-04-01 19:00:00 i Recept,

4 portioner
 
2 zucchinier (ca 600g)
3 salladslökar 
1 finhackad röd chili (ja jag vågade mej på chili denna gången)
150 g parmesanost, riven (okej då, parmesanost är väldigt gott)
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl panko eller vanligt ströbröd
2 tsk torkad oregano
1 tsk salt
ca 1 dl olivolja till stekning
 
Gör såhär:
1. Riv zucchini grovt på rivjärn. Sprid ut den på en plåt och salta lätt. Låt stå några minuter och krama sedan ur så mycket vätska som möjligt.
2. Hacka salladslöken fint. Blanda zucchini med salladslök, chili, parmesan, ägg, mjöl, ströbröd, oregano och salt till en jämn smet.
3. Värm oljan i en stekpanna. Klicka ut ca 12 biffar i omgångar och stek dem 3 - 4 minuter på varje sida.
 
Servera gärna med ris eller bulgur, tomater och en kall yoghurtsås. 
 
Yoghurtsås med sweetchili:
Rör ner 1/2 dl sweet chilisås i 2 dl matyoghurt.
Väldigt goda biffar. Hade gått bra med en naturell sås också om man nu inte är väldigt förtjust i chili.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

En liten inblick om vem jag är: Jag heter Camilla och på körkortet står det att jag har passerat 30 men känner mej som 25 och vägrar att bli äldre. Älskar mitt jobb som förskollärare och måndagsångest är något som jag aldrig får. Tycker om att fotografera på min lediga tid, träna är något som går i perioder, musik hade jag inte klarat mej utan och resa vill jag göra mycket mera. Moder natur är det viktigaste vi har så försöker vara rädd om henne så mycket jag kan. Jag är demivegetarian på grund av att jag inte vill riskera att sponsra dålig djurhållning. ”Ärlighet varar längst” och ”Nederlagen är alltid tillfälliga” är några av alla kloka ord som jag bär med mej. Jag är dessutom övertygad om att jag varit hippie i mitt förra liv.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela